Contemporary Garden Room with Glazed Veranda

Features: Blue tinted glass, Hidden rainwater pipes, Self cleaning glass

The Brief

Our clients were moving back into their home after several years away and a replacement conservatory was required. Having previously dealt with Apropos on other projects, they contacted us again to assist them with this new project. They were keen to re-live the continental lifestyle they had experienced abroad and concertina doors were central to achieving this.

The Process

Following the roofline of the ground floor projection for part of the way before reversing to a structural box gutter, allowed for a cohesive and yet interesting design solution. Apropos also suggested a glazed veranda, to continue the continental feel of the design. Four electric vents with rain sensors and thermostatic controls add to the ease of living. The blue tinted self-cleaning glass adds a different dimension to the structure and creates interest. Easier access to the hot tub can be gained by opening just two doors. The high ridge roofline inside, and veranda beyond, add to the sense of space and light.

The Result

Various door combinations allow opening and sheltered areas within the same room. The newly formed deck blends nicely with the Grey of the door and roof frames and is sheltered from poor weather via the contemporary aluminium framed veranda.

Download Brochure Request a Consultation

Similar Projects to this  

©2018 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media