Case Study: Open Plan Kitchen Extension

Published on 30th April 2017

Come take a closer look at one of our most popular projects today as we talk you through the work we did at a property in Manchester; marrying home with garden, and extending the property with a modern pen plan kitchen extension. 

The Brief

Before Veulemans

Mr Veulemans, who was already undergoing major renovation works within his Manchester home, wanted to add an element of glass into his designs thus allowing for a more open plan kitchen and living area. Mr Veulemans also specified that he wanted the structure to allow more light into his previously dark compact kitchen area. Apropos were therefore commissioned to add this final flare to the renovation of his home through a glass extension.

The Process

#1961

Plans were already in place for the majority of Mr Veulemans’ renovation and extension works t
herefore our designer created initial drawings of the structure based upon what the back end of the house would look like after initial construction had been carried out. Mr Veulemans has a wide garden area and so it was decided a lean-to conservatory would best make use of this space along with providing as much extra space as possible within the open plan kitchen and living area. The lean-to conservatory was set to span the entire width of the garden and bi-folding doors were incorporated, opening up the entire back end of the house onto the garden, to ensure that the loss of space from the garden would not be too compromising.

The Result

glass kitchen extensionA modern and stylish lean-to conservatory which blends seamlessly with both the pre-existing features of the host building and the new extended areas whilst allowing for a relaxing open plan style of living; across not only kitchen and living area but garden too. The client uses his lean-to conservatory for entertaining friends as well as day to day family life; the open plan nature allowing for casual family interaction. The symmetrical pitch of Mr Veulemans’ lean-to conservatory creates a striking feature perched upon the purpose built decking within the garden and the inside spaces are vast with clean lines and a bright airy feel throughout. Mr Veulemans could not have been happier with his Apropos experience from his initial design consultation until the final installment. His choice in Apropos above all other companies on the market was down to Apropos’ unique ability to offer such vast glass extensions, eliminate what were once external walls, and open up his home to merge it with his new extension creating the sought after open plan living. This allows him to enjoy much more of his home than he previously did including his large garden; even in poor climes.

To start planning your own Apropos design project, get in touch with us to book a design consultation, or download our buying guide here, for insights and inspiration.

Return to Blog

Share:

©2019 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media