Lean-to Conservatories

Elegant glass structured Ideal for smaller spaces

Free Consultation Download Brochure

Lean-to Conservatory - A Flexible Solution

Lean to conservatories are ideal for smaller spaces, or for situations where a little extra space is required in the house without taking away too much of the garden. But these are not the only cases where a lean to conservatory can make a real difference to your home.
Elegant glass structures that let light flood in, lean to conservatories bridge the gap between the interior of your home and the outside. Like all Apropos glass structures, our lean to conservatories are truly bespoke, and we can design and build a structure that meets your requirements.

Because all Apropos lean to conservatories are individually designed to meet your requirements, we can accommodate any unusual features within your home. For example, a lean to conservatory is ideal for homes with low ceilings, when the view from a first floor window may be obscured by a high, pitched roof, or single storey buildings with limited room under the eaves. Lean to conservatories are also a very practical solution when space is at a premium.

From an extension to an existing dining room or kitchen, to the addition of a sun room where you can relax and while away the hours in comfort and style, lean to conservatories have as many uses as you have ideas for them.

Quality & Durable Lean To Conservatories

Our lean to conservatories are designed, manufactured and installed to the same high, exacting standards as all Apropos glass structures; quality is second to none. Our lean to conservatories are built to be used all year round and are durable, weatherproof and will retain their aesthetically pleasing style for years to come.


Request a factory tour

Our Case Studies

Lean-to Conservatories

The Brief

The client was a RIBA registered architect who wanted to extend his kitchen to create a light and airy space which was contemporary, stylish and practical. We designed a lean to conservatory which used the original features of the house.

The Process

The use of the glass roof ensured that the room was light and airy. Electric roof vents were installed to allow air to flow through in the summer. Matching brickwork was used to match the existing structure. The grey aluminium was used to create a contemporary ...

view more all case studies
  • We are delighted with our new room...it is used everyday as a study and recreational area. Thank you to everyone who contributed to creating such a special space.

    Peta & Hunter Devine , West Sussex

  • We are delighted with our Apropos extension. The quality of the manufacture is excellent and it has improved our living space out of all recognition.    

    Jonathan, and Lorena Evans-Jones

  • As an Architect I chose an Apropos glass extension to redevelop my kitchen. It provided a contemporary design solution which maximises space and light at the optimum price. I was pleased with the service, and the result is a beautiful dining space, with views over the garden.

    Chris Roche, RIBA

  • We chose Apropos after carefully considering a number of companies but felt that Apropos offered the best all round features including quality, service and value for money.

    Clients, in Uxbridge

  • And now my wife and I have been enjoying the most beautiful living space for the past nine months. Not a day goes by without us looking up at it in awe.

    Mr. Veulemans, Manchester

  • We would certainly recommend Apropos for their design, product, service and project management.

    Mr. & Mrs. Wright, Cambridgeshire

  • The finished article is first class and I would highly recommend Apropos to anyone. I am a true believer of 'you get what you pay for' and if you want quality then Apropos win hands down!

    Mr. T. Alexander, Cheshire

  • Apropos structure has transformed our home!

    Clients, Oldham

Make An Enquiry

for me information, get in touch today

Make An Enquiry

©2017 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media