Bi-folding Doors

Maximise the space in your existing home.

Free Consultation Download Brochure

Whatever the weather, bi-folding doors allow you to enjoy your garden and bring the outdoors in.

Our glass and aluminium bi-folding doors can be included in any bespoke Apropos extension, conservatory orangery or structure, incorporated into the design for your new-build property or used to maximise space in your existing home.
Large glazed panels admit light and keep out the harsher elements, merging home and garden and allowing for a space which can be effortlessly adapted to any season.

Form and Function

The concept of merging the outdoors and the indoors runs through the heart of all Apropos' architecture in glass and bi-folding doors are a simple, yet effective, way to achieve this goal. The addition of glass doors to any building instantly creates a lighter and more airy space, and totally transforms both a room's function and its form.

The Advantages of Bi-folding Doors

By creating a concertina effect, bi-folding doors have a dramatic impact on your space, allowing you to gain full access to a garden terrace or patio and seamlessly merge your home and garden. Bi-folding doors let light flood your home whether open or closed and as all our bi folding doors are double glazed, you need not worry about heat escaping from your home. At Apropos, all our bi folding doors will be designed specifically to meet the needs of your home or property, tailor made for you and your home.

Where can bi folding doors be used?

Bi-folding doors are ideal for conservatories, allowing you to open the space up whenever you want and create a separate room when you need to. You will also find that bi-folding doors are an excellent alternative to standard sliding or patio doors, as they give you the chance to let all the fresh air in and enjoy your garden in the warmer months of the year, and can be incorporated into the home in pretty much any way you like.
Request a factory tour

Our Case Studies

Sympathetic Farmhouse Extension

The Brief

The brief here centred very much on creating sympathy between new and old – so that the period character of the farm house was not disturbed. The family needed more light in their north facing home and wanted to capture as much natural sunlight as possible, without detriment to the country aesthetics of their home.

The Process

When working with listed or period properties such as this, sympathy must always be taken into account, it was therefore decided that a flat skylight would be incorporated – giving the ...

view more all case studies
  • We are delighted with our new room...it is used everyday as a study and recreational area. Thank you to everyone who contributed to creating such a special space.

    Peta & Hunter Devine , West Sussex

  • We are delighted with our Apropos extension. The quality of the manufacture is excellent and it has improved our living space out of all recognition.    

    Jonathan, and Lorena Evans-Jones

  • As an Architect I chose an Apropos glass extension to redevelop my kitchen. It provided a contemporary design solution which maximises space and light at the optimum price. I was pleased with the service, and the result is a beautiful dining space, with views over the garden.

    Chris Roche, RIBA

  • We chose Apropos after carefully considering a number of companies but felt that Apropos offered the best all round features including quality, service and value for money.

    Clients, in Uxbridge

  • And now my wife and I have been enjoying the most beautiful living space for the past nine months. Not a day goes by without us looking up at it in awe.

    Mr. Veulemans, Manchester

  • We would certainly recommend Apropos for their design, product, service and project management.

    Mr. & Mrs. Wright, Cambridgeshire

  • The finished article is first class and I would highly recommend Apropos to anyone. I am a true believer of 'you get what you pay for' and if you want quality then Apropos win hands down!

    Mr. T. Alexander, Cheshire

  • Apropos structure has transformed our home!

    Clients, Oldham

Make An Enquiry

for me information, get in touch today

Make An Enquiry

©2017 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media