An Unusual Conservatory

Published on 25th November 2017
Whilst all of our conservatories and extensions are entirely bespoke, our case study this week is an even more unusual build than we’re used to. Created to bring together home, garage and outbuilding, it offers a new perspective on how to incorporate architecture in glass into the home.

Picture3

The Details

Location: Oxfordshire

Size: 3m x 7m

Features: A single patio door, a double patio door and trick vents around the structure

Colour: RAL 7004 – Signal Grey

The Brief

Our client wanted to place a link from the main house through to the garage and attached out building. They wanted a bespoke conservatory which also fitted in with the design features of the house. We designed the client a modern take on a lean to conservatory which would bring all the properties disparate buildings together.

The Process

The bespoke conservatory was preliminary built in our workshop to ensure that the unusual structure fitted in place before we delivered the aluminium and glass. A door was fitted at the front and the back of the conservatory to enable the client to access the front of the house as well as the garden. Once installed, the conservatory fits like a glove and creates a much more cohesive property for the homeowners.

The Result

A large bespoke conservatory joining the main house to the garages and out buildings. Allowing the client access without having to go outside. The striking design adds character to the home and let’s natural light flood into the joining buildings.

Return to Blog

Share:

©2017 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media