A Sympathetic Garden Room

Published on 18th November 2017
Today we’re sharing with you another of our case studies from the archives. This garden room was commissioned for a period building and so needed to be sympathetic to this aesthetic. When we talk about sympathy in architecture, what we mean is that the two styles marry well, and this gorgeous garden room is a great example.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Details

Location: West Yorkshire

Size: 3.5m x 3.5m

Features: Brown Aluminium to complement the building

Colour: Bespoke polyester powder coating

The Brief

To design, and install, a comfortable living space for an ever expanding family. The extension needed to be in keeping with the existing structure and give the client a good view of the garden and surrounding area.

The Process

The conservatory was built onto an existing patio area and included a dwarf wall in matching stone. The aluminium was coated in a brown polyester powder to match the house and its surrounding area. Electric roof vents were included in the design to enable the conservatory to circulate air in the summer.

The Results

The result is a garden room which makes the most of the fantastic countryside views on offer and blends well with the host building.

To discuss this, or any other project, with us – get in touch today! 

Return to Blog

Share:

©2017 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media