A Replacement Orangery

Published on 30th September 2017
This case study is one of our very favourites – as it offer so many examples of how Apropos’ bespoke nature, works so well in our clients favour.

Commissioned as a replacement orangery for an old, tired predecessor to a listed building – the bespoke nature of our offering meant we were able to provide a much more useful space for the homeowners to enjoy. Cosy, good looking and perfectly in tune with it’s host property, this replacement orangery looks as good today as it did when first conceived.

beforeandafter-MillsThe Details

Location: Wiltshire

Size: 6.1m x 6.1m

Features: Folding Sliding doors, Roof lights and glazed roof insert

Colour: RAL, 7015 Charcoal Grey

The Brief

The client wanted to replace an old conservatory on their listed building with a new contemporary design which didn’t compromise on the original features of the house. The wanted to extend their kitchen and dining area to include a living room where the family could entertain and socialise. They also wanted to incorporate their garden into the design.

The Process

Listed building consent was applied for by apropos and was approved by Wiltshire County Council. Flushed tracking was included in the design of the structure to enable the boundaries to flow seamlessly between the house and garden. The roof light brings in extra light to the unusual shaped room.

The Result

A bright and airy kitchen/ diner/ seating area which is in keeping with the properties original features. The orangery adds a contemporary feel to a period house but still incorporates original features such as exposed brick walls.

To discuss this, or any, project with Apropos’ experts get in touch with us today here or request a design consultation now. 

Return to Blog

Share:

©2017 Apropos Conservatories Ltd

Website by Clicky Media